Navegação Tecnologia em Agroecologia por assunto "Lactuca sativa"
Itens para a visualização no momento 1-3 of 3
-
Avaliação de cultivares de alface crespa sob diferentes ambientes de cultivo, em sistema de produção orgânica no Vale do Açu-RN
(Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do NorteBrasilIpanguaçuIFRN, 2023-02-15)Lettuce (Lactuca sativa) is the most consumed vegetable in Brazil and in the world. Climate adaptations made its cultivation possible, the commercial expansion and other attributes of lettuce made it one of the favorite ... -
Crotalária juncea (crotalária juncea) e feijão de porco (canavalia ensiformes (l) dc.), de pré-cultivo, no desempenho de cultivares de alface crespa em manejo orgânico, no Vale do Assú-RN
(Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do NorteBrasilIpanguaçuIFRN, 2019-07-17)The effects promoted by green manuring on the chemical properties of the soil are quite variable, depending on factors such as: species used, biomass management, planting season, green manure cutting, soil residues, local ... -
Desempenho de cultivares de alface crespa, em ambiente protegido e a céu aberto, em sistema de produção agroecológica, no período chuvoso
(Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do NorteBrasilIpanguaçuIFRN, 2023-12-04)Lettuce is recognized in Brazil and around the world as one of the most consumed leafy vegetables, as the richness of its nutrients and its versatility in meals has gained more and more space in the market and consequently ...