Navegação Tecnologia em Agroecologia por assunto "Agricultura orgânica"
Itens para a visualização no momento 1-4 of 4
-
Cecafes/RN: Potenciais e desafios para a produção e a comercialização de produtos orgânicos e com enfoque agroecológico
(Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do NorteBrasilIpanguaçuIFRN, 2021-10-04)The objective of this study was to evaluate the obstacles faced in the production and commercialization of organic products with an agro-ecological approach in the Center for Commercialization of Family Agriculture and ... -
Crotalária juncea (crotalária juncea) e feijão de porco (canavalia ensiformes (l) dc.), de pré-cultivo, no desempenho de cultivares de alface crespa em manejo orgânico, no Vale do Assú-RN
(Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do NorteBrasilIpanguaçuIFRN, 2019-07-17)The effects promoted by green manuring on the chemical properties of the soil are quite variable, depending on factors such as: species used, biomass management, planting season, green manure cutting, soil residues, local ... -
Desempenho de cultivares de alface crespa, em ambiente protegido e a céu aberto, em sistema de produção agroecológica, no período chuvoso
(Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do NorteBrasilIpanguaçuIFRN, 2023-12-04)Lettuce is recognized in Brazil and around the world as one of the most consumed leafy vegetables, as the richness of its nutrients and its versatility in meals has gained more and more space in the market and consequently ... -
Qualidade da rúcula cultivada sob diferentes densidades em sistema orgânico no Vale do Açu - RN
(Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Rio Grande do NorteBrasilIpanguaçuIFRN, 2019-12-11)Introduced in Brazil by immigrants from Italy, the arugula is still quite appreciated and its greatest consumption is concentrated in the Southeast and South regions of the country. In the State of Rio Grande do Norte, ...