| português (Brasil)English | A-AA+
    • português (Brasil)
    • English
  • Enviar Arquivo
  • Portal IFRN
  • Navegar  
    • Comunidades e Coleções
    • Por data do documento
    • Autores
    • Títulos
    • Assuntos
  • Sobre
  • Ajuda  
    • Em Construção
  • Entrar
Ver item 
  •   Página inicial
  • Trabalhos acadêmicos e técnicos
  • Defendidos no IFRN
  • Trabalho de conclusão de curso técnico
  • Química
  • Ver item
  •   Página inicial
  • Trabalhos acadêmicos e técnicos
  • Defendidos no IFRN
  • Trabalho de conclusão de curso técnico
  • Química
  • Ver item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Navegar

Todo o repositórioComunidades e ColeçõesPor data do documentoAutoresTítulosAssuntosEsta coleçãoPor data do documentoAutoresTítulosAssuntos

Minha conta

Entrar

Desenvolvimento e caracterização físico-química e sensorial de licores de abacaxi

Thumbnail
Visualizar/Abrir
Arquivo de TCC Cíntia&Yasmin (716.2Kb)
Data
2024-01-04
Autor
Costa, Cíntia Gabriele Gama Oliveira da
http://lattes.cnpq.br/1130643622914231
http://lattes.cnpq.br/1779251448080226
Gomes, Yasmin Alanys da Silva
Metadado
Mostrar registro completo
Resumo
The present academic work aims to develop pineapple-based liquor and characterize its profile through physical-chemical and sensorial analyses. It begins with bibliographical research, carrying out a historical survey on the origin of alcoholic beverages and liquor, as well as the production stages. Based on the information obtained, two pineapple liqueurs were produced, using the fruit and peel, and physical-chemical analyses were carried out (pH, total solids, total acidity, alcoholic content) and sensorial (taste, color, aroma). Thefore, given the analyzes carried out and results obtained within the parameters established during the work, the development of pineapple-based liqueurs shows good sensory acceptance for consumption.
URI
http://memoria.ifrn.edu.br/handle/1044/2584
Coleções
  • Química
Entre em contato | Deixe sua opinião
Instituto Federal do Rio Grande do Norte Copyright © 2015 
 
Entre em contato | Deixe sua opinião
Instituto Federal do Rio Grande do Norte Copyright © 2015