| português (Brasil)English | A-AA+
    • português (Brasil)
    • English
  • Enviar Arquivo
  • Portal IFRN
  • Navegar  
    • Comunidades e Coleções
    • Por data do documento
    • Autores
    • Títulos
    • Assuntos
  • Sobre
  • Ajuda  
    • Em Construção
  • Entrar
Ver item 
  •   Página inicial
  • Trabalhos acadêmicos e técnicos
  • Defendidos no IFRN
  • Trabalho de conclusão de curso de especialização
  • Ciência e Tecnologia de Alimentos
  • Ver item
  •   Página inicial
  • Trabalhos acadêmicos e técnicos
  • Defendidos no IFRN
  • Trabalho de conclusão de curso de especialização
  • Ciência e Tecnologia de Alimentos
  • Ver item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Navegar

Todo o repositórioComunidades e ColeçõesPor data do documentoAutoresTítulosAssuntosEsta coleçãoPor data do documentoAutoresTítulosAssuntos

Minha conta

Entrar

Levantamento e análise das principais legislações sanitárias na indústria brasileira de pescados

Thumbnail
Visualizar/Abrir
LEVANTAMENTO E ANÁLISE DAS PRINCIPAIS LEGISLAÇÕES SANITÁRIAS NA INDÚSTRIA BRASILEIRA DE PESCADOS.pdf (470.0Kb)
Data
2021-05-06
Autor
Veríssimo, Thaís
Sousa, Bruno
Coelho, Raquel
Metadado
Mostrar registro completo
Resumo
This study presents and discusses the main sanitary legislation on the Seafood Industry in Brazil. They serve as guide from the capture to the consumer. Fish and Fishery products have characteristics that require strict control through all their productive chain. Besides being more perishable than many animal source foods, seafood is still target of irregularities during its processing. The sanitary legislation on seafood in Brazil is the basis to quality management control in the industry, serving also as support to inspections, adding higher safety to the products produced nationally, since it requires more efficient food traceability and hygiene conditions in the several production stages. Aiming to prevent and identify irregularities, the inspection of animal source foods is a theme of considerable importance to the agricultural field and to consumers’ health. Its development follows technological and industrial developments, as well as in food safety. In this study, the documents were chronologically listed, and grouped for discussion in topics: general regulations, microbiological standards, and specific regulations.
URI
http://memoria.ifrn.edu.br/handle/1044/2262
Coleções
  • Ciência e Tecnologia de Alimentos
Entre em contato | Deixe sua opinião
Instituto Federal do Rio Grande do Norte Copyright © 2015 
 
Entre em contato | Deixe sua opinião
Instituto Federal do Rio Grande do Norte Copyright © 2015